Menestystä maaliskuussa – enneagrammi 3

Enneagrammityyli 3

Tehokas suorittaja – enneagramminalle kolmonen loikkii vauhdikkaasti portaita ylöspäin. Työnteko ja toimeliaisuus on elämän suola, tavoitteet ja päämäärät antavat päivään energiaa. Kolmonen suoriutuu
vauhdikkaasti, iloisesti ja optimistisesti haasteellisestakin työpäivästä. Siinä kun moni muu vasta miettii, mistähän aloittaisi tai mitähän pitäisi tehdä, kolmonen on jo vienyt asiaa pitkälle eteenpäin.

Kolmosta kuvaa aktiivisuus ja kiireisyys. Jos päivään tulee tauko, se täytetään välittömästi jollakin tekemisellä. Myös vapaa-aika on ohjelmaa täynnä. Toisten ihmisten vitkastelu, päättämättömyys ja negatiivisuus ärsyttää kolmosta. Kolmosen automaattisesti pyrkii onnistumisen, menestymisen kautta ansaitsemaan muiden hyväksyntää suorituksilleen. Menestymisestä saa mukavasti energiaa ja hullumpaa ei ole, jos muutkin tuon menestyksen huomaavat. Hyvän imagon ylläpitäminen ohjaakin kolmosta kohti uusia päämääriä. Mukautuminen taitavasti erilaisiin elämän rooleihin ja toisiin ihmisiin vaikuttaminen esiintymisellään on kolmoselle luontaista käyttäytymistä. Tuntuukin, että kolmonen solahtaa tilanteeseen tai porukkaan hetkessä mukaan ja osaa vetää oikeasta narusta.

Kolmonen saa paljon kiitosta kiireisessä työelämässä aikaansaannoksillaan ja usein etenee uusiin tehtäviin. Vaarana onkin työnargomania. Kolmosen tapa tehdä työtä saattaa herättää toisissa kilpailullisuutta ja kateutta, koska harva pysyy samassa tekemisen tahdissa. Kolmoselle vaikeaa on pysähtyä, hiljentää vauhtia tai kohdata epäonnistumista. Kärsimättömyys nousee helposti pintaan.

Enneagrammiympyrällä kolmonen on tunnekeskuksen keskellä. Kolmonen onkin hyvin tietoinen toisten tunteista ja tarpeista, mutta yllättävää kyllä, heille omien aitojen tunteidensa tiedostaminen on opettelun paikka. Oman sisimmän kuuntelu, kun vaatii pysähtymistä. Joskus elämä pakottaa pysähtymään vastoinkäymisten, kuten sairastumisen kautta. Kun roolit riisuutuvat, saa kolmonen rauhassa kohdata todellista itseään ja sisimpäänsä.

Kukapa meistä ei haluaisi hyväntuulisella energialla olla aikaansaava? Tämän voin kolmosilla oppia. Ihailen myös taitavaa tilannetajua, kykyä esiintyä ja saada asiat sujumaan vaivattoman oloisesti eteenpäin. Kolmoset nauttivat työnteosta, joten miksipä en soisi tätä heille. Ja kiitosta aikaansaannoksista voin myös jakaa. Läheisiä kolmosia voin myös houkutella hetkittäin suorittamisen sijaan hauskanpitoon tai lomailuun. Voin tarjota turvallisen paikan omien tunteiden tutkimiseen ja ilmaisemiseen lempeästi kyseenalaistamalla jatkuvan kiireen välttämättömyyttä.

Tutustu 9 enneagrammityyppiin – tee enneagrammitesti

Blogi ©Leena Aijasaho