Mindfulness

Joutsen valokuvaaja Leena Aijasaho

Mindfulness eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo on kaiken sen aistimista, jota tämä hetki tarjoaa. Pysähtymistä ”tässä ja nyt” hetkeen hyväksyvällä lempeällä asenteella. Kiireinen elämänmeno saa meidät helposti elämään automaattisesti reagoiden, ikäänkuin suorittamaan elämää. Läsnäolon kyky on meillä jokaisella olemassa ja palautettavissa arkipäivän käyttöön mindfulness-harjoitusten avulla.

Mindfulness MBSR-menetelmän kehitti yli 30 vuotta sitten Jon Kabat Zinn. MBSR menetelmän on tieteellisissä tutkimuksissa ja osallistujien palautteissa todettu vaikuttavan myönteisesti mm. stressinhallintakykyyn, unihäiriöihin, ahdistuneisuuteen, uupumuksen ehkäisyyn, kiputilojen kohtaamiseen ja ihmissuhteisiin. Se auttaa myös selkeyttämään omia tavoitteita, lisää myönteisyyttä ja omien voimavarojen käyttöön ottamista. Itsetuntemus ja itsensä hyväksyminen kehittyy. Lempeä asenne itseä ja toisia kohtaa ilman arvostelua kehittää myötätuntoista suhtautumista inhimilliseen elämään. Mindfulness tasapainottaa työ- ja yksityiselämää ja antaa voimavaroja myös vaativiin työelämän haasteisiin.

Tietoinen läsnäolo

Mindfulness koostuu harjoituksista, jotka ovat yksinkertaisia ja helposti opittavissa. Harjoitukset tehdään lattialla maaten, istuen tuolilla tai meditaatiotyynyllä. Osa harjoituksista tehdään seisten. Muodollinen säännöllinen mindfulness-harjoitus auttaa löytämään tien olemisen tilaan ja läsnäoloon hetkessä. Tämä siirtyy sitten osaksi arkea ja kohtaamisia. Otathan yhteyttä, jos kiinnostut. Olet tervetullut kursseilleni.


Mindfulness-harjoituksia maksutta

Mindfulnessia voi oppia kuuntelemalla valmiita ohjattuja mindfulness-äänitteitä. Tarkemmin menetelmään pääsee perehtymään ohjatuilla kursseilla, jonka jälkeen on luonteva jatkaa omaa harjoittamista äänitteiden avulla. Haluan edistää mindfulnessin leviämistä ja siksi äänitteeni löytyvät netistä vapaasti kaikkien kiinnostuneiden käyttöön. Suo itsellesi hetki pysähtyä.

Mindfulness tauko 3 minuuttia

Tämä mindfulness-ohjaaja CFM® Leena Aijasahon lyhyt mindfulness-äänite sopii tauoksi vaikka kesken työpäivän istuen tai seisten. Ole hyvä!

Mindfulness kehomeditaatio 24 minuuttia

Tämä mindfulness-ohjaaja CFM® Leena Aijasahon mindfulness-äänite vie sinut mindfulness-perusharjoitukseen kehon skannaamiseen. Ole hyvä!

Asahi-harjoitus laiturilla

Tämä Asahi Health® -ohjaaja Leena Aijasahon video vie sinut Asahin I sarjan harjoituksien äärelle. Ole hyvä!

Asahi on kotona seisten tehtävä lempeä kaikille sopiva liikesarja, kehotietoisuus harjoitus, jolla on monia hyvinvointia lisääviä vaikutuksia. Se sopii alentamaan stressiä, parantamaan liikkuvuutta tai tauoksi istumatyöhön.