Latauspäivä

Tyhy-päivä

Pistetäänpä taas älyvempain lataukseen piuhan päähän, tuttu itsestäänselvä juttu ainakin minun arjessani. Itsestäänselvää ei kuitenkaan ole muistaa ladata omia akkuja. Me ihmiset muistamme tökätä laitteita pistorasiaan, mutta entäs ne omien akkujen piuhat ja pistorasiat? Miten työelämässä ihmisillä riittää virtaa, jos akkuja ei ladata?

Olin saanut kutsun marraskuun alussa tulla ohjaamaan eräälle työyhteisölle hyvinvointipäivää. Tuossa työyksikössä oli ollut isoja muutoksia ja nyt haluttiin ottaa aikaa olla päivä irti työasioista, pysähtyä ihmisten jaksamisen äärelle. Päivän aluksi kyselin, millä nimellä teillä kutsutaan tällaista päivää? kehittämispäiväkö? vai kenties työhyvinvointipäivä? Nimeä ei ollut aikaisemmin sen kummemmin mietitty, joten siinä sitten työryhmä lähti ideoimaan. Nimeksi piirtyi ”Latauspäivä” fläppipaperille ehdotuksista!

Latauspäivän askelmerkeiksi löytyi yhdessäolo, turvallinen ja avoin ilmapiiri. Päivä, jossa saa olla oma itsensä, jossa on aikaa pysähtyä hengähtämään. Miten arvokasta onkaan antaa aikaa näille asioille. Kuunnella itseä ja työkavereita, kohdata toisia kiireettömästi ja hyväksyvästi. Kun kymmenien erilaisten ihmisten joukko iloisen puheensorinan jälkeen asettuu lyhyeen Mindfulness-harjoitukseen laskeutuu levollisuus päivään. Läsnäolo on käsinkosketeltavaa ja erilaisuuden hyväksyminen saa kasvualustan pysähtymisen kautta.

Yhdeksän erilaista elämänstrategiaa, enneagrammityyliä saa tilaa tulla näkyväksi. Saa olla oma itsensä, eikä tarvitse yrittää olla ”normi-ihminen”. Enneagrammivalmennus saa aikaa oivalluksia, ymmärrystä itseä ja toisia kohtaan. Mukaan arkeen lähtee pieniä, mutta tärkeitä oivalluksia. Kiireisenkin työpäivän keskellä voi hengähtää, kuunnella itseä sekä toisia. Huomata, että erilaisuus on hyvä asia. Monipuoliset näkökulmat, ajatusmallit ja tavat toimia ovat rikkautta työyhteisössä.

Jos teidän työyhteisö kaipaa ohjausta omaan latauspäivään, olen käytetävissä!

Blogi ©Leena Aijasaho