Karhu

Leena Aijasaho nalle-enneagrammi

Yritykseni logossa karhu on napannut syliinsä enneagrammiympyrän. Miksi juuri karhu?

Kaikki alkoi useampi vuosi sitten, kun puolisoni houkutteli minut mukaansa Martinselkosen eräkeskukseen piilokojuun kuvaamaan karhuja. Hurahdimme tähän harrastukseen ja eräskin yö on tullut piilokojussa vietettyä: tarkkailtua karhun olemusta, lauman toimintaa ja samalla napattua tuhansia kuvia ja joitakin videoita.

Näytin karhukuvia tuttaville, huomasin miten tämä suomalaisessa kulttuuriperimässäkin niin merkittävä ja vähän mystinenkin eläin kiinnosti ihmisiä. Karhu herättää tunteita, tarinoita, nostaa pintaa käsityksiä ja uskomuksia. Tuo näkyväksi jotain piilossa olevaa. Moni on kysynyt pelosta ja rohkeudesta, mitä kuvausmatkoihin uskotaan liittyvän.

Karhu pääsi logooni yhdessä enneagrammiympyrän kanssa, koska karhu sopii jotenkin minulle ja sitä kautta yhden naisen yritykselleni. Valokuvausharrastuksen kautta karhu liittyy minuun. Karhu sopii myös eläimeksi, jolla voisin kuvata itseäni. Voimakas ja pehmeä yhtäaikaa. Ulospäin antaa voimakkaasti ja tukevasti omilla jaloillaan seisovan kuvan, mutta sisällä on herkkyyttä ja leikkisyyttä. Omaa enneagrammityyliäni kahdeksikkoa kuvataan myös kirjallisuudessa usein karhuna.

Kun logoni julkaistiin 2011 facebook sivuillani sain tällaista palautetta: ”Voimallista, omaperäistä, upeaa, ihanaa. Tästä tunnistaa sut hyvin, logo yhdistää hyvin sun jutut. Jotain hyvin oleellista sinusta ja yrityksestäsi; voimaa, suojaa ja osaamista! Kuvaa voimakasta otetta enneagrammiin, kuitenkin pehmeällä tassulla. Voimaeläimesihän se siinä…”  Kiitos kuuluu toki graaffikko Suvi Sievilälle, jonka luova idea ja toteutus liikemerkkini on. Tästä yhteistyömme jatkui ja syveni ja karhuteema lähti elämään myös enneagramminalleina.

Ennegarmminallet siis esittelevät yhdeksää erilaista persoonallisuustyyliä kotisivuillani. Nallet ja minä olemme valmentaneet yhdessä jo monissa tilauskoulutuksessa eri puolilla Suomea. Ja tavaramerkikseni on muodostunut myös karhukorttini, joita jaan asiakkailleni. Jos haluat karhukortteja, niin järjestetään tapaaminen. Valokuviani karhuista on myös nähtävillä kuvagalleriassani.

Blogi ja kuva ©Leena Aijasaho