Hauskaa heinäkuussa – enneagrammi 7

Enneagrammityyli 7

Enneagramminalle seiska osaa hauskanpidon ja hulluttelun. Luovat ideat pulppuavat seiskan vilkkaaseen ja nopeaan mieleen. Seiska on innostumisen mestari, joka saa innostuksen syttymään myös toisiin. Elämä eletään ilon ja positiivisuuden silmälaseilla. Ei niin pahaa paikkaa, ettei asiaa voisi nähdä mahdollisuutena johonkin uuteen ja parempaan. Kuulostaako helpolta ja tavoiteltavalta elämältä? – sellaisen ulkoisen kuvan seiskan viihdyttävässä vauhdissa hänestä helposti saa ja paljon iloa seiskat harmaaseen arkeen tuovatkin.

Seiskan huomio suuntautuu siis automaattisesti kiehtoviin mahdollisuuksiin ja optimistisiin vaihtoehtoihin. Kolikolla on kuitenkin useampi puoli. Seiska saattaa joskus innostua haalimaan elämyksiä ja sotkeutua omiin ideoihinsa ja suunnitelmiinsa. Asioihin keskittyminen ja rutiininomaisten arjen toimien puurtaminen voi tuntua seiskalle aikaa haastavalta. Seiskan seurassa voi nauttia innostuksesta ja vauhdista, mutta myös hengästyä eloisaan ja pulppuavaan elämäntapaan. Seiskan onkin hyvä oppia myös pysähtymään ja näkemään myönteisten vaihtoehtojen rinnalla myös elämisen kipua. Täyteen elämään kuuluu myös harmaat päivät, joiden kautta saa yhteyden aitoon iloon ja kiitollisuuteen. Seiska onkin pohjimmiltaan kiinnostunut syvällisestä elämän tarkoituksesta ja ihmisenä kasvanut seiska herättää kunnioitusta viisaana kanssakulkijana. Seiskojen uteliaisuus elämään viekin heidät myös monenlaisen tiedon lähteille. Kirjat kiinnostavat yhtälailla kuin matkustaminen; luetusta, nähdystä ja koetusta muodostuu polveilevia tarinoita ja elämänviisauksia.

Mitä voin oppia seiskasta? Mieleen tulee lause: ”älä ota sitä vakavasti”. Voin oppia siis seiskoilta kepeämpää suhtautumista, ilon kautta etenemistä, naurua myös omille kommelluksille. Otan heiltä myös mallia luovuuteen ja innovatiivisuuteen.  Mitä jos tänään olisin utelias ja avoin, suhtautuisin myönteisesti eteeni tulevaan? Mitäpä jos tänään tekisin jonkun arkisen jutun jollain uudella tavalla?

Tutustu 9 enneagrammityyppiin – tee enneagrammitesti

Blogi ©Leena Aijasaho