Voimavalokuvapakka – työnohjausväline, tunnekortit, terapiakortit

Voimavalokuvapakka on toiminnallinen työväline ihmissuhdetyötä tekeville

Tämän voimavalokuvapakan valokuvaaminen on ollut vuosien työn tulos. Karhuja olen aktiivisesti valokuvannut piilokojuista Suomussalmella ja Kuhmossa yli 10 vuoden ajan. Kuvausretket ovat antaneet mahdollisuuden tarkkailla karhuja yksilöinä, persoonina ja myös karhujen yhteisön elämää. Karhu on mystinen ja kiehtova eläin. Olen käyttänyt karhukuvia kouluttajana ja työnohjaajana vuosia ja huomannut, miten ihmiset heräävät karhukuvien äärellä. Haluan nyt antaa tämän voimavalokuvapakan avulla karhukuvien voiman levitä laajemmalle ohjaustyöhön.

Kymmenistä tuhansista kuvista valinnan tekeminen oli oma prosessinsa. Valitsin mukaan 50 erilaista karhukuvaa ja toiselle puolelle 50 erilaista muuta luontokuvaa. Samalla kun pakan tein, ajattelin hyödyntää siis korttien molemmat puolet. Näin käyttäjällä on 100 erilaista kuvaa vaihtoehtona rakentaa mieleinen voimavalokuvapakka työskentelyn tueksi. Jos työskentelet suurien ryhmien kanssa, voit yhdistää kaksi voimavalokuvapakkaa, jolloin saat kerralla kaikki sata kuvaa näkyviin.

Voit esimerkiksi levittää karhukuvat esiin, antaa osallistujien valita kysymykseen sopivan karhukuvan tai pari kuvaa. Toisen puolen kuvat tulee sitten sattuman valitsemana, mitä se mahdollisesti herättää työskentelyyn? Tämä voimavalokuvapakka sopii ohjaustyön lisäksi moneen muuhunkin. Katsele kuvia lasten kanssa, anna lapsen kertoa/kirjoittaa tarinaa kuvista. Vie vanhus retkelle metsään kuvien avulla. Kokeile rohkeasti pakkaa uusiin käyttötarkoituksiin.

Päädyin teettämään myös omista kuvistani kankaisen kuljetuspussukan voimavalokuvapakalle. Olen työnohjaajana käyttänyt monia toiminnallisia kortteja ja pahviset pakkaukset ovat nopeasti alkaneet repsottaa. Voimavalokuvapakka ja pussukka on kokonaan suomalaista työtä: valokuvaus, painatus, kankaanpainatus ja ompelutyö. Kaikille voimavalokuvan tuotteilleni onkin myönnetty avainlippu.

Olen valokuvannut sydämellä jokaisen tämän pakan valokuvan. Voimavalokuvapakka on uniikki suomalainen avainlipputuote. Toivon sen tuovan iloa ohjaustyöhön ammattilaisille ja ohjattaville.

Terveisin työnohjaaja, valokuvaaja Leena

Tervetuloa tutustumaan myös muihin voimavalokuva verkkokaupan tuotteisiin – hae vaikka lahjaideoita.