Voimavalokuvapakka – anna luonnon voimauttaa

Karhukortit nallekortit voimakortit terapiakortit voimavalokuvapakka Leena Aijasaho työnohjaaja

Yllättävä kohtaaminen kahvilassa. Minua tulee puhuttamaan 80-vuotias nainen, joka haluaa jutella karhukorteistani. Aina löytyy aikaa kahvikupin verran, jos aiheena on karhut. Istumme juttelemaan ja rouva kertoo ostaneensa valokuvaamiani postikortteja isot määrät kahvila Friseestä Saarijärveltä. Hän on postikorttien ystävä ja haluaa antaa yksilöityä palautetta tavastani valokuvata. Mikä lahja saada kohdata omasta työstä kiinnostunut ihminen. Olen otettu ja kiitollinen. Postikorteista erityisesti karhunpentujen halaus on hänen suosikkinsa.

Koska olen menossa työnohjaamaan kahvitauon jälkeen kassissani on mukana voimavalokuvapakka. Päätän kysyä rouvalta, haluaako hän katsoa sitä ja kertoa myös siitä mielipiteensä? Kyllähän se vaan passaa. Perhospussukassa oleva paikka siirtyy kädestäni hänen puolelle pöytää ja odotan jännittyneenä kommentteja. Hiljaisuus tuntuu pitkältä. Mitähän hän sanoo kaksipuoleisista korteista?

Voimavalokuvapakka, karhukortit työnohjaaja Leena Aijasaho

Minä haluan tämän itselleni, ostan sinulta tämän pakan. Hämmennyn, olenhan tehnyt pakan ajatellen ihmissuhdelan ammattilaisia. Nyt edessäni istuva rouva kysyy pakkaa itselleen. Saan vastattua, tämä on ollut käytössäni. Saan nauravan katseen, mitä ihmettä se muka haittaa? Tämän on ihan kuin uusi. Saan kysyttyä, mitä aiot pakalla tehdä. No katselen näitä kuvia, nostan itselleni pakasta voimakortin tai kun joku tulee käymään, nostamme kortit yhdessä.

Rouva kertoo viettäneensä juuri pyöreitä vuosia. Sukulaiset olivat lahjoittaneet käteistä, jotta hän voisi hakea kukkia tai jotain muuta mukavaa itselleen juhlien jälkeen. Voimavalokuvapakka on kuulemma nyt juuri se jotain muuta mukavaa, jota hän oikeasti haluaa arkeaan ilahduttamaan. Teemme kaupat ja halaamme toisiamme tapaamisen lopuksi. Opin häneltä myös sen, ettei hän käytä nettiä. Hän ei myöskään osta netistä mitään. Hän haluaa ostaa ihmiseltä, kohdata toisen ihmisin.

Taisin saada työnohjausta itse tuossa kohtaamisessa. Aito spontaani kohtaaminen lämmitti mieltäni pitkään. Kohtaaminen myös laajensi ajatteluani. Voimavalokuvapakka tosiaan sopii lapsille, aikuisille ja vanhuksille. Luontokuvista voi tehdä tarinoita, ne avaa tunteita, auttaa sanoittamaan vaikeasti sanoitettavaa. Luonto voimauttaa myös kuvien kautta. Karhujen energia ja mystinen olemus osuu monelle kohderyhmälle. Kaksipuoleiset kortit antavat laajasti vaihtoehtoja. Karhukuvien takaa kun löytyy muita puhuttelevia luontokuvia. Voimavalokuvapakkaa on tilattu monipuolisiin kohteisiin ja käyttötarkoituksiin. Tutustu sinäkin voimavalokuvapakkaan tai muihin luontokuvatuotteisiini. Vinkiksi myös synttärilahjaksi ikään katsomatta vaikkapa voimapussukat, karhutyynyt tai vaikka tuo voimavalokuvapakka.

Kuvat ja teksti © Leena Aijasaho – työnohjauspalvelu.fi