Tarvitaanko elämässä tavoitteita?

Matka on päämäärää tärkeämpi

Tietäisinpä mitä haluan, kunpa olisi joku suunta mitä kohti kulkea? -tällaisia pohdintoja kuulee ja näkee. Aina ei ole helppo tietää mitä haluaa, mitä kohti suunnistaa. Elämä voi olla ihan ok, mutta silti on tunne, että kaipaisi jotain muuta. Mutta mitä?

Juuri tuo jonkinlaisen vaikka epämääräisenkin muutoksen tarve voi olla tie tavoitteeseen. Pysähtymällä ja antamalla tilaa uudelle, voi alkaa huomata mahdollisuuksia, joita on tarjolla ihan nenän edessä. Se tunne, kun löytää oman jutun – asian, jolla on merkitystä, jota kohtaan tuntee intohimoa ja jossa voi saada omat vahvuudet kukoistamaan. Joskus vaan elämän suunta tai tavoite on piilossa.

Coachingissa autetaan asiakasta löytämään oma tavoitteensa, tavoite ei ole aina se, mitä asiakas ensimmäisenä nimeää. Tavoite on monikerroksinen ja joskus koko coaching prosessin merkitys voi aueta juuri oman tavoitteen löytymisestä. Joskus on hyvä olla sen kanssa, ettei tiedä mitä haluaa. Siihen sisältyy paljon mahdollisuuksia. Tavoitatko tunteen, kun olet pitkään hakenut omaa suuntasi ja yhtäkkiä keksit: tätä minä todella haluan! Coachina saan iloita rinnalla nähdessäni näitä oivalluksen hetkiä.

Omakohtaisesti sain hiljattain ehdotuksen, joka sai sukat pyörimään jalassani. Tässä on juuri se, mitä olen pitkään hakenut. Otin kuitenkin aikalisän ja annoin asian kypsyä. Pysähtymällä vasta oivalsin, ettei loistotarjous ollutkaan kuin portti kohti jotain paljon merkityksellisempää. Aion kieltäytyä saamastani tarjouksesta, mutta samalla tunnen kiitollisuutta, koska ilman sitä en olisi löytänyt todellista merkityksellistä ja intohimoista seuraavaa etappiani. Ulkopuolelta tullut yllättävä ehdotus sai käyntiin uudistumista. Millaisin tavoittein sinä suunnistat tähän vuoteesi? Miten olisi ulkopuolinen näkökulma avuksi tavoitteittesi kirkastamiseen työssä tai yksityiselämässä?

Blogi ja kuva ©Leena Aijasaho