Koronakevät aktivoi ajattelemaan uudella tavalla

Koronakevään etätyöt työnohjaaja Leena Aijasaho

Tammikuussa kirjoittelin blogia työnohjauksesta puhelintyöskentelynä. Maailma oli entisellään, suhasin autolla eri paikkakunnilla ja vain välillä asetuin kotiini Saarijärven Lannevedelle etätyöpäiviksi. Tapasin asiakkaitani säännöllisesti ihan kasvokkain ja myös yritykseni toinen brändi Voimavalokuva vei minua messuille ja tapahtumiin kohtaamaan ihmisiä.

Maaliskuu 2020 muutti äkkiä maailmankirjat uuteen asentoon. Muutaman päivän hämmennyksen ja epäuskon jälkeen oli myönnettävä, että nyt sitten yritetään kokonaan kotoa käsin. Koronavirus oli rantautunut Suomeen. Onnekseni useita coaching- ja työnohjausprosesseja oltiinkin sovittu etätapaamisiksi. Osa tapaamisista peruuntui, aikoja vaihdeltiin, mutta pian myös uusia asiakkaita ilmaantui. Työtapoja haettiin ja kehiteltiin. Voimavalokuvan messut ja myyntitapahtumat peruuntuivat, mutta verkkokaupassa kauppa kävi kuitenkin tasaisesti valokuvatuotteilleni.

Voimavalokuva puuvillakassit avainlipputuote
Voimavalokuvan verkkokaupasta löytyy mm. kesäkaseja, sisustustyynyjä, postikortteja jne.

Aikaa vapautui myös aloittaa uutta. Lanseerasin 19.3.2020 alkaen Leena Aijasaho – työnohjauspalvelu facebook sivun kautta harjoituksia live-videoina. Onneksi tätäkin olin harjoitellut jo jonkun vuoden ajan. Olinhan tehnyt lyhyitä live videoita eli harjoitellut kameran edessä olemista. Näin oli varsin vaivaton aloittaa asahi- ja mindfulness-harjoitukset kotoa käsin. Ilokseni mukaani liittyi aiheesta kiinnostuneita ympäri Suomea. Live videot rytmitti omaa arkea, toivat siihen uutta sisältöä ja harjoittaminen auttoi asettumaan uutteen tilanteeseen. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ja stressinhallinta kun on kulmakivi työnohjaajallekin.

Asahi- ja mindfulnessharjoitus facebook livenä Leena Aijasaho
Muutama vuosi sitten kevätretkellä saaristossa otin tällaisia asahikuvia, nyt ne pääsivät esiin.

Ollaan päästy kesäkuulle. Rajoitukset hiljalleen purkautuu. Aion siirtyä tavalliseen tapaan kesälomalle juhannuksesta työnohjauspalvelun tehtävistä. Lomalla kyllä kameraani ulkoilutan ja teen myös pienimuotoisesti henkilökuvauksia. Voimaannun itse valokuvaamalla voimavalokuvia, joita somessa on kiva nostaa esiin. Elokuussa sitten taas jatketaan työnohjauksia. Kiitollisin mielin siis kesää kohti.

Kesä Lannevesi työnohjaaja Leena Aijasaho
Kesäaamut voimauttaa – on tilaa vaan olla. Nautitaan Suomen kesästä.

Kuvat ja teksti © Leena Aijasaho – työnohjauspalvelu.fi